Sign in to follow this  
Followers 0
wayne64ss

Someone come finish this for me

17 posts in this topic

I shouldn't have taken it apart. It was 453t powered with a 4 and a 3 but i couldn't keep ujoints in it. This all started as a simple 10 speed swap. Oops.

Share this post


Link to post
Share on other sites

if you couldnt keep uni joints in with a 453 how is a 6 53 gunna fix this problem ????

I hope your checking yoke angles as you go as this seems to be the main reason unis fail all the time 
 

The little 53 series are something you either love or hate and Im most likely on the wrong side for you the 71 and 92 series are much more pleasant to drive for any distance

Good luck and keep us posted

 

Paul 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like some nice fab work on those mounts...can't wait to see it done (post a video!).

Share this post


Link to post
Share on other sites

 And  keeping 4WD ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes we're definitely keeping 4wd. It was killing ujoints because all the old mounts were terrible and everything was moving around, also the largest joint i could get for the 4 spd was a 1310..... 

v6 was just because i can.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice-how many additional pounds you adding to the front axle load?  eep the pix coming.

Share this post


Link to post
Share on other sites

provide the beer,,,im sure alot of us would show up...lol.....bob

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

That looks like Alpine Green on that 7.3.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sure is I'm hoping a nice dose of my favorite color will keep that pile together. Currently back in the truck and running great knock on wood.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's a two case job for sure Straub please!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

After I did the engine over I noticed the turbo was leaking oil into the compressor housing, surging really bad, and wasn't making boost. I knew exactly what to do to fix it.

 

 

18671182_10154452868272021_1803619833136138390_n.jpg

 

18739751_10154452868232021_8683348765043192443_n.jpg

 

While I was upgrading the boost levels with a fresh coat of Alpine green I found an issue.

 

18739943_10154462611867021_6137631121653876755_n.jpg

 

Muuuuuuuch better.

18738779_10154454623157021_8458208487222212179_o.jpg

Edited by wayne64ss

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0