Jump to content
Bradford

98 E7 Etech runs then shuts off then wont run

Recommended Posts

Driving the other day was running fine, went over a rough bridge and it shut off. No codes are flashing. When I have my key power off by brake air light stays on on the dash now. I've checked the frame ground, the ground behind the speedometer, replaced my engine position sensor and speed sensor, oil pressure sensor, and my ECM and also cleaned my coolant level sensor. Started for me this morning and ran fine for 5 seconds and shut off. Running out of ideas

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Un plug the round fuel pump connector take it apart an put it together several times then try start it! By several times I mean at least6 

Edited by fjh

Share this post


Link to post
Share on other sites

If this is a non-ETECH engine, check the big solinoid in the fuse box. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grab the wire harness by the air compressor and wiggle and try it. They break where it turns and goes behind the engine.   

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Welcome to BMT!

...The world's best antique, classic & modern Mack Truck support forum! Founded in 2000, BigMackTrucks.com is the place to go for everything related to Mack Trucks!

BMT!

BigMackTrucks.com is owned and operated by Watt's Truck Center, New Alexandria, PA. This forum and it's contents are not affiliated with Mack Trucks, Inc. or Volvo Trucks North America.

×