Jump to content

mp7 clutch fan


lugnut
 Share

Recommended Posts

I have a 2012 gu713 with mp7 it has the multi speed electric clutch fan.fan works on low speed engine temp fine at idle or low ROMs.under a load the high speed doesn't work and truck over heats....new fan $ 800.00 what I want to know is can there be anything else causing the problem such as a temp sensor?do I need to change the clutch fan? And all gauges in cab work fine no codes

Link to comment
Share on other sites

If its the Borg Warner Cool Logic fan its junk. We have a pile of bad ones here and warranty doesnt even ask for them back. I have put 2 on my friends 2012 CHU. Horton makes a kit to swap it over to one of their air fan clutches.

Link to comment
Share on other sites

Does it look like oil mist/leak on the front of the engine? These fan clutches leak oil and it blows on the front of the engine. There might not be a drop of oil on the fan clutch its self but the front of the head or valvecover will have a mist on oil on it. Then again sometimes they dont leak. The newest version/part# seem to be lasting alittle longer.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...