Jump to content
  • 0

Brand new Cat reman oil cooler failed on a c12....why???


Question

I have 1000 miles and about 2 months time on a reman caterpillar oil cooler and only one end of the rubber was deteriorated and blown completely out. What would cause this? Would you consider this defective? I never had any level increase in the radiator as if I was gaining fuel dilution. There was never any smell of fuel in the coolant. The system was flushed very thoroughly many times with a fleetguard flush detergent after the old cooler went bad then even in that time frame I had another hose that I missed changing ( the little 4" rubber hose to feed the air compressor) blow out and I had to re fill with about 7 gallons of fresh coolant there. So now Im sitting here wondering why in the hell did this new cooler fail. I was running rotella elc coolant and AMSOIL full synthetic 15w-40 diesel marine engine oil.

 

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

 

 

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...