Jump to content

Recommended Posts

I have a mack truck mru with mp7 engine in workshop, eecu is not being detected by the computer (vcads). and engine is also not cranking. checked all the fuses all ok. engine is only cranking if giving power directly on the starter but not starting,.  need help and advise

Share this post


Link to post
Share on other sites

If it is a Garbage truck Start by looking for Rat chewed wiring! Also check your ecu plugs for oil or coolant contamination !

Share this post


Link to post
Share on other sites

it is a garbage truck. it was starting well only few hours earlier. and after few hours we tried to start again, it did not crank. ecu plugs are ok, no contamination. checked with the computer but it is not communicating with eecu. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check voltages and grounds at the eecu. On the left side of the radiator there is a cab to chassis harness connector. I have seen where the bolt connecting the two together have come loose or some pins having corrosion. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Welcome to BMT!

...The world's best antique, classic & modern Mack Truck support forum! Founded in 2000, BigMackTrucks.com is the place to go for everything related to Mack Trucks!

BMT!

BigMackTrucks.com is owned and operated by Watt's Truck Center, New Alexandria, PA. This forum and it's contents are not affiliated with Mack Trucks, Inc. or Volvo Trucks North America.

×