Jump to content

Noland

Puppy Poster
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Noland

  • Rank
    Engine Started

Previous Fields

  • Make
    Mack
  • Model
    CH613
  • Year
    1995
  1. I have a 95 CH613 dump truck. Not sure what popped but sounded like an axle or some gear broke or stripped out in the rear end when pulling out from being loaded with dirt. Both drive shafts spin but no power gets to the wheels. I dumped the load and it trys to pull but then grinds and slips again. I’m thinking if the axle was broke it would just spin freely but it don’t. It feels like a gear or splin is stripped out. Maybe in the top I don’t know. I haven’t taken anything apart yet I’m just trying to see if anybody out there knows where to start. Any advice is greatly appreciated.
  2. I checked all the lines and they all seems to be okay. Got in tried to crank it and nothing. Sprayed either and cranked for a second then shut down. Done that several more times and it still wouldn't crank. Finally after bleeding air from the lines and loosening the injector tubes it cranked and ran all day. The tanks where about 1/4 to 1/3 full so I filled them up to about 3/4 full and ran the rest of the day. The next morning it cranked right up with no problem. I had 2 different people tell me there's a ball type check valve in the secondary fuel filter and that you should be able to take the filter off and see the ball dropped down sealing off the tube off. Looked for the little ball and didn't see anything. Seems like it cranked fine with 3/4 tank of fuel. Could be something going on there but won't know for sure until it cranks after sitting a days.
  3. Do you know where I can get a schematic of the fuel system?
  4. So I'm assuming that would mean the fuel line that runs between the filter and the tank. I'll check that one again but I didn't see any cracks and loose fittings. Someone told me there's a check valve at the first filter that could be the problem. Does anyone know where it's located and how it works?
  5. I checked the filter and it was half full. All the braided lines look good and I didn't find any that were loose. I'll check the plastic line and jumper in the morning. Where is the lift pump located? Should I hear it kick on when you turn the key on?
  6. No sir I havent checked that yet but I will tomorrow. So if they are not full whats the next thing to check? I just read on another forum that a guy had a similar problem and it turned out to be a fitting on a fuel line worn out causing the problem.
  7. I've got a 95' CH613 with the E7 350 engine. Recently it has been hard to crank meaning it turns over fine but it seems like it's not getting fuel. For awhile it would start with ether so I figured maybe it was loosing prime overnight. Then I started priming before trying to crank it and that working a few weeks. Now it won't crank at all. It runs until the ether is gone and it won't crank using the primer. Does anybody out there have any suggestions?
×
×
  • Create New...