Jump to content
  • 0
Zackmcc

08 mack mp8 low oil pressure shut off at highway speed

Question

Truck keep shutting down low oil pressure stop engine at highway speed. replaced oil pressure sensor. Went buy a mack dealer to just ask some questions guy came out with labtop checked truck said everything seems fine if there where no oil pressure u would no it told me check wiring harness looked fine but I'm no wire expert or mechanic I just change parts. When I crank truck up no more problems oil pressure is right again engine sound fine normally runs 50 to 55 at 1500 rpms 29 at idle.  but before it come on it sticks at 35 even if I down shit to 9th and gas it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

It just says pressure sensor and from the diagram I got I replaced top might have to take out and replace again just to make sure when I get home runs 2 / 3 hours then hit shoulder crank it back up and repeat 

Screenshot_20190410-193020_Chrome.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi did you find what's a problem.? I have same problem gas pedal when off hike driving. def done. som on can help where to look for problem? speed sensor ? oil presure sensor? have on dash bolt light on ?  thanks for any information 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 4/9/2019 at 8:13 PM, Zackmcc said:

Truck keep shutting down low oil pressure stop engine at highway speed. replaced oil pressure sensor. Went buy a mack dealer to just ask some questions guy came out with labtop checked truck said everything seems fine if there where no oil pressure u would no it told me check wiring harness looked fine but I'm no wire expert or mechanic I just change parts. When I crank truck up no more problems oil pressure is right again engine sound fine normally runs 50 to 55 at 1500 rpms 29 at idle.  but before it come on it sticks at 35 even if I down shit to 9th and gas it.

I'm have ame problem. 1400rpm oil presure 40÷44max .it kicks out gas pedal.have to pull lower and start motor again and run.wich sensor do you change ? the one on filter  top driver side?  thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...