Jump to content
Bradford

98 Etech E7 starts, runs for 3 seconds, then shuts off

Recommended Posts

Just started having issues with CH600. A couple of weeks ago It sputtered on me once. Then on tuesday I was hauling a load of dirt and it sputtered and shut off. Thought it was fuel filters, changed them out and it ran fine until I got down the road a couple miles. My tach then stopped working. Now after towing it home it will start and run for 3 or 4 seconds and shut off still no tach. Also brake lights are stuck on. I've cleaned the cab ground and swapped out some relays. I pulled the ecm off and checked the pins and they are not corroded. Running out of ideas of things to check. Thanks for any help. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

/be sure to check it the accesory relay is not dropping out when it quits  check to see  if the heater fan / and wipers still operate 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like low coolant sensor

Share this post


Link to post
Share on other sites

No malfunction light and it will start right back up. For some reason the low air light and alarm stay lit up and buzzing after key power is off

Share this post


Link to post
Share on other sites

there is a big relay in the fuse panel. once bad or when missing this is what it does.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The fuse panel in the glove box or on the firewall in the engine compartment? My diagram for the relays and fuses is missing on the glovebox compartment. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
You have already fixed it, but try to disconnect the oil pressure sensor that is above the oil filter, it may be defective, make a bad reading and turn off.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had same issue with an etech, brought up no codes. A new oil pressure sender fixed the problem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...